X
 • Zašto MyObrace
 • Prednosti MyObrace-a
 • Recidiv
 • Benefiti po zdravlje

Zašto Myobrace?

Myobrace terapija je jednostavna i efektna. Ne zahteva nošenje bravica ili nekomfornih dentalnih aparata 24h dnevno. Nošenjem Myobrace System-a sat-dva u toku dana, i tokom noći, dok pacijent spava, u kombinaciji sa svakodnevnim vežbama, u najvećem broju slučajeva – to je sve što je potrebno da bi zubi bili ispravljeni na prirodan način.


Bravice i dalje imaju najviše uspeha u ispravljanju zuba, ali one ne rešavaju uzrok njihove zbijenosti.
Većina ortodontskih problema, naročito teskoba zuba i nerazvijenost donje vilice, uzrokovani su lošim navikama, kao što su disanje na usta i tiskanje jezika. Ako se ove navike ne isprave, povećava se vreme nošenja ritejnera posle terapije bravicama.

Prednosti u odnosu na tradicionalne metode

 • SubSect1
 • Recidiv
 • Koren

Recidiv

Iako bravice sigurno ispravljaju zube, one ne utiču na otklanjanje uzroka koji su doveli do njihove zbijenosti. Kada se skine fiksni aparat zubi često imaju tendenciju da se vrate u prvobitni položaj.

Taj problem se rešava nošenjem ritejnera koji se obično prepisuju doživotno.

Skraćenje korena

Istraživanja su pokazala da konstantna sila prilikom pomeranja zuba bravicama ponekad izaziva resorpciju korena (skraćenje), čak i do 4mm, što može da dovede i do gubitka zuba. Upotrebom naizmeničnih sila i pokretnih aparata mogućnost skraćivanja korena postaje minimalna.

 • Benefiti
 • Ishrana

Benefiti po zdravlje

Jedan od najvažnijih aspekata Myobrace tretmana je korekcija loših oralnih navika, i učenje pacijenata da dišu na nos. Osim što utiče na pravilno postavljanje zuba, disanje na nos može da ima negativne efekte i na opšte zdravlje, zato što u tom slučaju nema filtera koje štite vaše grlo i pluća, pa se olakšava „ulaz“ bakterijama i virusima. Prilikom disanja na nos, bakterije i virusi iz vazduha kojima smo dnevno izloženi, prolaze kroz prirodni filter. Time se smanjuje i mogućnost pojave astme, odnosno alergije.

Pravilna ishrana

Pravilna ishrana igra vrlo važnu ulogu u dentalnom zdravlju, posebno u ranijem uzrastu. Zato se tokom jednog delu terapije, deca edukuju kako da imaju zdravu i izbalansiranu ishranu.
Mnogi znaci opšteg lošeg zdravlja javljaju se najpre u ustima. Recimo, danas ima mnogo dece sa karijesom, koja ne znaju kako su ga dobila, a još manje kako da izbegnu njegov nastanak. Veoma je važno znati da relativno jednostavno može da se spreči da uopšte dođe do karijesa.
Ako ovo oboljenje krene da vam napada zube i kvari ih, to može da utiče u mnogome na vaš život. Da li možete da zamislite da su vam zubi toliko pokvareni da ne možete da jedete?

Za početak, pogledajte šta jedete. Dobro je znati kako vaše telo koristi hranu koju uzimate. Ako ima puno šećera, brze hrane, slatkiša i gaziranih napitaka, zubi će početi polako da vam propadaju, a vaše telo se neće osećati dobro zato što ne dobija „ispravno gorivo“. Nasuprot tome, ako unosite namirnice kao što su voće, povrće i žitarice, imaćete zdrave zube i snažne vilice.
Ako ne dobijate spomenuto „ispravno gorivo“ koje je potrebno vašem telu da raste, vaše lice, vilice i zubi neće se razvijati pravilno.
Najbolji način je da izbegavate da jedete previše šećera, već da konzumirate zdravu hranu.
Loša dentalna higijena može se donekle neutralisati zdravom ishranom. Namirnice koje unosite, mogu da utiču na to kako se osećate, koliko energije imate, da li vam je težina adekvatna, kao i na još mnogo toga.


Evo par saveta kako da izbegnete karijes zuba:

 • Zapamti da piješ dosta vode, a što manje sokova i gaziranih napitaka
 • Ishranom zdravim namirnicama, izbegavate povećan unos šećera i tako vodite računa o zubima
 • Imate samo jedan set stalnih zuba – zato ih čuvajte

sub5